De Michelinster restaurants in Overijssel van 2019

Vandaag – op 17 december 2019 –  was het weer zover: hét moment dat de Michelinsterren van 2019 weer verdeeld mochten worden! Om alvast een overzicht te geven van de gehele resultaten:

 • In 2019 zijn er 107 Nederlandse restaurants welke een Michelinster in ontvangst hebben mogen nemen;
 • Er zijn in drie Michelinster restaurants in 2019;
 • Negentien zaken mogen zich trots bezitter van twee sterren noemen;
 • Tot slot zijn er maar liefst 85 horecazaken welke trots bezitter zijn van één Michelinster.

Maar, wat zegt dit resultaat nou in vergelijking met vorig jaar? Om precies te zijn er twaalf nieuwe restaurants welke een ster hebben mogen ontvangen, waarbij er elf zaken zijn welke gesloten zijn of hun trotse bezit hebben moeten inleveren… Per saldo hebben zijn ‘we’  er dus één Michelinster op vooruit gegaan. De top van de restaurants in Nederland hebben hun drie sterren mogen behouden in de vorm van Overijssels trots De Librije in Zwolle, restaurant Inter Scaldes in Kruiningen en tot slot De Leest in het Gelderse Vaassen. In vergelijking tot 2018 zijn er twee extra restaurants welke twee Michelinsterren dragen, wat het totaal op negentien horecazaken met twee sterren legt.

Hoeveel Michelinster restaurants in Overijssel

Het aantal zaken met welke met zich vandaag met trots ‘winnaar’ mogen noemen is in 2019 gelijk gebleven. Zo zijn er in 2019 nog steeds zes Michelinster restaurants in Overijssel, waar wij als Restaurant Overijssel enorm trots op zijn! Zoals gezegd, behoort restaurant De Librije in Zwolle met haar drie Michelinsterren ook in 2019 top de ‘creme de la creme’ van de Nederlandse horeca. Restaurant De Lindenhof in Giethoorn is de enige zaak in Overijssel met twee Michelinsterren. Waar de volgende Michelinster restaurants in Overijssel trots één ster in het bezit hebben:

Genieten van een Michelinster in Overijssel

Alle zaken met deze eervolle vermelding vindt u natuurlijk op Restaurant Overijssel. Wilt u vast wat inspiratie voor uw bezoek op doen en een sneak peak krijgen van de prachtige gerechten welke deze zaken u kunnen reserveren? Ontdek de Michelinster restaurants van Overijssel!

Opmerkingen

Voeg een opmerking toe

mood_bad
 • Nog geen opmerkingen.
 • chat

  Voeg een opmerking toe

  keyboard_arrow_up

  Gemiddelde beoordeling Restaurant Overijssel is 8,1/10 uit 4+ beoordelingen. Bezoek ook onze site voor Terschelling: Restaurant Terschelling