Uit eten in Almelo

U kunt heerlijk uit eten in Almelo bij onder andere restaurant Ledeboer, Kreta of Gastrobar 1910. De binnenstad van Almelo staat de laatste jaren centraal voor de opleving van de stad. Het centrum wordt compleet aangepakt en voorzien van legio nieuwe winkels, appartementen en gezellige cafeetjes of restaurants.

Lekker eten bij Ledeboer

Zo opende de enkele jaren geleden restaurant Ledeboer zich in het centrum. Het restaurant in Almelo is sinds 2016 gevestigd in de oude ‘Waag’ en voormalig bankgebouw. Deze unieke locatie is helemaal opgeleefd en biedt een aangename sfeer om uit eten in Almelo te gaan. Wist u al dat de oude kluis van de bank tegenwoordig gebruikt wordt als wijnkelder? U kunt hier zelfs uw eigen wijn laten neerleggen, welke vervolgens tijdens uw diner kan worden geserveerd. Dat mag met trots een ‘wijnkluis’ genoemd worden. Daarnaast heeft restaurant Ledeboer binnen enkele jaren een officieel compliment van Michelin mogen ontvangen, waardoor zij een Michelin Bib Gourmand menu mogen serveren. Er is tevens in recordtijd een plekje in de Lekker 500 veroverd!

Uit eten in het centrum van Almelo

De oude Almelose Aa waant zich nog altijd een weg door de binnenstad wat voor een prettig aanzicht zorgt! Het ware biercafé België heeft zich aan de Aa gevestigd. Het restaurant is dan ook een aangename locatie om op een zomerdag gezellig aan het water te dineren. Natuurlijk kunt u hier ook terecht om met vrienden en/of familie gezellig een borrel te drinken.

Voor de liefhebbers zijn er in Almelo ook meerdere Oosterse zaken te vinden. Denk bijvoorbeeld aan het wokrestaurant in Vuur en Vlam, gelegen naast het stadion van Almeloos trots Heracles, of geniet van de meest verse sushi bij restaurant Sushitijd.Kortom, wilt u lekker uit eten bij restaurants in Almelo? Dan is er voldoende variatie en keus! Toch niet helemaal wens? Kijk dan eens wat bijvoorbeeld restaurants in Wierden, Rijssen of Borne te bieden hebben.

Restaurant Almelo

Wilt u uit eten in Almelo? Er is meer dan voldoende keuze om hier het perfecte restaurant in Almelo te vinden. Het sfeervolle stadscentrum staat propvol met allerlei verschillende soorten restaurants. U kunt kiezen voor één van de vele gelegenheden aan het altijd gezellige Amaliaplein; of als u liever in een wat knussere sfeer van uw avond wilt genieten, duik dan een zijstraatje in. Als één van de oudste steden van ons land, beschikt Almelo over een prachtig stadscentrum dat vol is gebouwd met karakteristieke Oud-Hollandse huizen waarvan meer dan een dienst doet als één van de overal aanwezige restaurants in Almelo. Of u nu met uw collega`s rustig wilt genieten van een formeel diner of een avondje met het gezin gezellig burgers en frieten wilt eten, er is een restaurant in Almelo Centrum voor u te vinden. Zo vindt bijvoorbeeld de volgende restaurants in Almelo:

Restaurant in Almelo Centrum

Het hart van het oude centrum is echter verre van de enige plek waar u een leuk restaurant in Almelo kan vinden, of het enige deel van de stad waar men bewonderend doorheen kan slenteren. Hier en daar komt men in Almelo ook nog de overblijfselen tegen van het rijke verleden die de stad heeft gekend als hét textielcentrum van Nederland. Hoewel Almelo deze rol al lang niet meer bekleedt, zijn er nog altijd charmante oude fabrieken terug te vinden als bewijs van een productief verleden. Wandel bijvoorbeeld eens langs de oever van rivier de Aa. De rivier stroomt middendoor de stad en er zijn meerdere gezellige terrasje langs te vinden, waar u met plezier lange zomeravonden kan doorbrengen. Zo vindt u restaurant Ledeboer vlak bij deze Almelose rivier. Als het wat kouder is en u liever warm binnen zit, is een van de restaurants in Almelo langs de Aa ook nog een mooie keuze. Tot slot is het echt een aanrader om naar Huize Almelo te wandelen, dit prachtige landgoed bestaat al sinds zeker de dertiende eeuw en is nog steeds in handen van de lokale graaf. Het ligt in een groot park waar iedereen van kan genieten en is makkelijk op loopafstand van de restaurants in Almelo Centrum.

Uit eten in Almelo

Naast een restaurant in Almelo zelf zijn er tevens meer opties om uit eten in Almelo te gaan. Kies er bijvoorbeeld ook eens voor om wat verder te kijken en de stad even achter u te laten. Behalve rivier de Aa beschikt de regio van Almelo nog over veel meer watertjes en plasjes, het is een echte waterstad en er is dan ook veel waterrecreatie in de buurt. Voor de rest is er in de omgeving van Almelo meer dan genoeg groen te vinden en kunt u rustig een middag door het bos wandelen. Zo’n dag van waterpret of wandelen kan uiteindelijk goed en gezellig worden afgesloten in één van de restaurants in Almelo. Wat u dus ook zoekt, een restaurant in Almelo centrum, in de omgeving of ergens ertussenin; er is meer dan voldoende keuze en variatie. Hier bieden wij u de verschillende mogelijkheden aan en hopen dat u zo in een voor u perfect restaurant van een gezellige avond uit eten in Almelo kan genieten.

Gemiddelde beoordeling Restaurant Overijssel is 8,1/10 uit 4+ beoordelingen. Bezoek ook onze site voor Terschelling: Restaurant Terschelling