Deze oude Hanzestad is de hoofdstad van Overijssel en kent een rijke geschiedenis die ver terug gaat in de tijd. Uit eten in Zwolle is dan ook tevens een lust voor het oog vanwege de schitterende historische gebouwen. Het bekendste is De Librije en is bekroond met drie Michelin sterren. Het culinaire hoogstandje van de stad waarbij de lunch en het diner geserveerd worden als ware kunstwerken. Een onvergetelijke avond uit die u ook kunt afsluiten middels een overnachting in het nabij gelegen hotel Librije.

Bezienwaardigheden, uitjes en uit eten: Zwolle

Er zijn nog zes andere fantastische restaurants in Zwolle als ‘uit eten gaan’ op uw to do lijstje staat. Restaurant Coperto Restobar is gevestigd in het centrum en combineert de Franse en Italiaanse keuken samen in gerechten tot originele gerechtjes. Bent u meer gecharmeerd van het gebruik van echte seizoensproducten dan moet u zeker een keer een bezoek brengen aan Vidiveni. Dit heerlijke restaurant werkt daarnaast ook samen met regionale leveranciers en heeft zodoende dagverse producten. Mooi opgemaakte gerechten die ook zorgen voor een ware smaakexplosie in uw mond kunt u ook vinden bij Os en Peper. Het restaurant heeft een fijne ambiance en maakt er echt werk van om haar gasten in de watten te leggen. Het restaurant heeft een internationale kaart. Een van de oudste restaurants van de Hanzestad is restaurant Poppe. Al 43 jaar is dit pareltje onderdeel van de Hanzestad en onlangs is het geheel gerenoveerd. Het is een horecazaak met gezellige ambiance en hints naar het verleden wanneer het een hoefsmederij was. De eetgelegenheid dankt haar naam ook aan deze hoefsmit die Poppe heette en voor drie generaties lang (sinds 1866)is het pand een hoefsmederij geweest. Een ander restaurant in een historisch pand is ‘In den Hoofdwacht’, welke gevestigd is in een oude kerk. Het is een brasserie waar u verschillende kleine gerechtjes met bijpassende wijnen kunt bestellen. Tevens is deze horecazaak ook een wijnbar. Er zijn verschillende wijnen te verkrijgen per glas waardoor u een heuse wijnbeleving kunt ervaren. Het werkt in deze samen met de eigenaresse/vinologe van De Librije. Aan de rand van Zwolle vindt u tenslotte restaurant Urbana, wat haar naam ook te danken heeft aan deze ligging. Urbana betekend namelijk letterlijk ‘aan de rand van de stad’. Het complex is niet alleen een prettige plek om te dineren, maar het is ook een locatie voor feesten, trouwerijen, en vergaderingen. Het beschikt daarnaast ook over een bowlingbaan.

Volop keuze in de Hanzestad

Zwolle is dus een heerlijke historische stad waar ook de inwendige mens tevreden gesteld wordt! Genoeg te beleven, te zien, en te genieten.

keyboard_arrow_up

Gemiddelde beoordeling Restaurant Overijssel is 8,1/10 uit 4+ beoordelingen.