Uit eten in Zwolle

In de provincie Overijssel zijn er legio locaties waar er heerlijk geluncht of gedineerd kan worden. Op deze pagina van Restaurant Overijssel vindt u informatie over ‘uit eten in Zwolle’.

Deze oude Hanzestad is de hoofdstad van Overijssel en kent een rijke geschiedenis die ver terug gaat in de tijd. Uit eten in Zwolle is dan ook tevens een lust voor het oog vanwege de schitterende historische gebouwen. Het bekendste is De Librije en is bekroond met drie Michelin sterren. Het culinaire hoogstandje van de stad waarbij de lunch en het diner geserveerd worden als ware kunstwerken. Een onvergetelijke avond uit die u ook kunt afsluiten middels een overnachting in het nabij gelegen hotel Librije.

Bezienwaardigheden, uitjes en uit eten: Zwolle

Er zijn nog zes andere fantastische restaurants in Zwolle als ‘uit eten gaan’ op uw to do lijstje staat. Restaurant Coperto Restobar is gevestigd in het centrum en combineert de Franse en Italiaanse keuken samen in gerechten tot originele gerechtjes. Bent u meer gecharmeerd van het gebruik van echte seizoensproducten dan moet u zeker een keer een bezoek brengen aan Vidiveni. Dit heerlijke restaurant werkt daarnaast ook samen met regionale leveranciers en heeft zodoende dagverse producten. Mooi opgemaakte gerechten die ook zorgen voor een ware smaakexplosie in uw mond kunt u ook vinden bij Os en Peper. Het restaurant heeft een fijne ambiance en maakt er echt werk van om haar gasten in de watten te leggen. Het restaurant heeft een internationale kaart. Een van de oudste restaurants van de Hanzestad is restaurant Poppe. Al 43 jaar is dit pareltje onderdeel van de Hanzestad en onlangs is het geheel gerenoveerd. Het is een horecazaak met gezellige ambiance en hints naar het verleden wanneer het een hoefsmederij was. De eetgelegenheid dankt haar naam ook aan deze hoefsmit die Poppe heette en voor drie generaties lang (sinds 1866)is het pand een hoefsmederij geweest. Een ander restaurant in een historisch pand is ‘In den Hoofdwacht’, welke gevestigd is in een oude kerk. Het is een brasserie waar u verschillende kleine gerechtjes met bijpassende wijnen kunt bestellen. Tevens is deze horecazaak ook een wijnbar. Er zijn verschillende wijnen te verkrijgen per glas waardoor u een heuse wijnbeleving kunt ervaren. Het werkt in deze samen met de eigenaresse/vinologe van De Librije. Aan de rand van Zwolle vindt u tenslotte restaurant Urbana, wat haar naam ook te danken heeft aan deze ligging. Urbana betekend namelijk letterlijk ‘aan de rand van de stad’. Het complex is niet alleen een prettige plek om te dineren, maar het is ook een locatie voor feesten, trouwerijen, en vergaderingen. Het beschikt daarnaast ook over een bowlingbaan.

Volop keuze in de Hanzestad

Zwolle is dus een heerlijke historische stad waar ook de inwendige mens tevreden gesteld wordt! Genoeg te beleven, te zien, en te genieten.

Restaurant Zwolle

Schuif aan in een sfeervol restaurant in Zwolle. In deze Hanzestad vindt u de Michelin-sterren en de streekgebonden lekkernijen. Combineer het culinaire uitstapje met culturele activiteiten of een ontspannen dagje shoppen. Ontdek de veelzijdigheid van deze stad!

Maak kennis met de stad Zwolle

Zwolle is een stad voor jong, oud, cultuurliefhebbers, feestbeesten en uiteraard voor degenen die van goed eten houden. Studenten vinden hun trekken in het uitgaansleven vanwege het brede aanbod aan evenementen. Cultuurliefhebbers kunnen de historie van Zwolle proeven door de aanwezigheid van prachtige historische gebouwen in de binnenstad. Denk hierbij aan de Sassenpoort, de St. Michaelskerk en de Peperbus. Wandelaars kunnen hun lol niet op met de stadswandelingen.

Ook kunt u heerlijk uit eten in Zwolle. Zwolle is een culinair hoogstandje. Verwen de smaakpupillen en laat u verrassen door de chefkoks. Er zijn gezellige terrasjes, overbezette kroegen, knusse lunchrooms en diverse restaurants in Zwolle centrum en in de buitenstad. De twee bekroonde restaurants benadrukken de culinaire talenten van de stad.

Typische Zwolse lekkernijen

In een restaurant in Zwolle maakt u geheid kennis met de ‘Zwolse keuken’. De stad staat bekend om de menukaarten met streekeigen lekkernijen. Denk hierbij aan de Zwolse alcoholistische opties Zwolse Whisky of Zwols bier. En een kleine kans dat u de Zwolse mosterd misloopt. Mosterd maken is een eeuwenoude traditie in deze gezellige stad. Verdere lokale producten zijn bijvoorbeeld de Zwolse balletjes (snoepjes), Zwolse peperbuskaas en de blauwvingerkoekjes. Wanneer u uit eten gaat in Zwollekomt u de streekgebonden producten ongetwijfeld tegen!

Het aan te raden restaurant in Zwolle

U kunt genieten van heerlijke gerechten in verschillende restaurants in Zwolle. Zoals Restaurant Poppe, Restaurant De Librije of Restaurant Coperto Restobar. Bij de ene eetgelegenheid kunt u genieten van internationale gerechten en bij de ander heeft u een onvergetelijke avond door de verrassende veelzijdigheid van seizoens- en lokale producten in Zwolle.

Vind het juiste restaurant in Zwolle

Indien u een culinaire wereld wilt binnenstappen, dan kan een bezoek aan restaurant De Librije niet missen. Dit restaurant is bekroond met maar liefst 3 Michelin-sterren. Het restaurant maakt dankbaar gebruik van authentieke streekproducten en de chefkok Jonnie Boer kookt met liefde en past graag de nieuwste kooktechnieken toe. Wilt u meer proeven en de veelzijdige menukaart ontdekken? Neem een bezoek aan restaurant De Librije.

keyboard_arrow_up

Gemiddelde beoordeling Restaurant Overijssel is 8,1/10 uit 4+ beoordelingen. Bezoek ook onze site voor Terschelling: Restaurant Terschelling