Uit eten in Ootmarsum

Een dag in dit dorp is door alle gezelligheid makkelijk gevuld. Daarom is het zo fijn dat er voldoende mogelijkheden zijn om de dag te eindigen door lekker uit eten in Ootmarsum te gaan. 

Het Twentse stadje is een geweldige plek voor een dagje of weekendje weg met lekker eten. Het plaatsje verwierf rond 1300 al stadsrechten en heeft een rijke geschiedenis. Het is dan ook niet vreemd dat een groot deel van het centrum onder het beschermd stadsgezicht valt. Er zijn veel rijksmonumenten, waarvan de Simon H.H. Simon en Judaskerk uit 1220 de meest bekende is. Veel van deze historie is bewaard gebleven omdat de industrialisatie die in andere delen van Twente zijn sporen heeft achtergelaten aan het dorpje voorbij is gegaan. De rijke agrarische geschiedenis is nog goed terug te zien in het Openluchtmuseum Ootmarsum. 
Behalve de historische cultuur blijft  het dorp ook vandaag de dag veel cultuur produceren, wat duidelijk zichtbaar is dankzij de galerieën en kunstenaars die in het plaatsje gevestigd zijn. In de directe omgeving zijn ook meerdere bekende wandelroutes die u door het Twentse landschap voeren.

Uit eten bij restaurants in Ootmarsum

Het Overijsselse dorp weet heel goed dat er veel mensen op bezoek komen en heeft dan ook leuke restaurants in Ootmarsum die het heel aantrekkelijk maken om wat langer te blijven. Let wel op dat de dorpskalender jaarlijks een aantal hoogtepunten kent en dat op deze dagen reserveren niet zozeer een aanrader maar een voorwaarde is voor uit eten in Ootmarsum. De speciale paasviering is waarschijnlijk het meest bekende evenement van het dorp, hierbij organiseren de ‘Poaskearls’ de paasviering, met het ontsteken van het paasvuur en het ‘Vlöggeln’ als hoogtepunten. 
Maar ook de jaarlijkse Flora en Siepelmarkten in de zomer zetten Ootmarsum op de kaart. Daarnaast zijn er ook het hele jaar door kunstgerelateerde evenementen, vaak in samenspraak met de plaatselijke galerieën en met als bekendste jaarlijks evenement de ‘Kerst en Kunst’ markt in december waarbij verwarmde terrassen in het historische centrum uit eten in Ootmarsum nog aantrekkelijker maken. 
Qua aanbod biedt het dorp vooral de Nederlandse en Europese keuken aan. Veel restaurants hebben producten uit de omgeving op de kaart zoals bijvoorbeeld de asperges tijdens het seizoen, passend bij het agrarische karakter van de omgeving. Maar voor een stadje zo dicht bij de grens is er natuurlijk ook voldoende keuze in minder lokale maaltijden. Uiteindelijk is er voor ieder wel een restaurant waar u lekker uit eten in Ootmarsum kunt gaan.

Gemiddelde beoordeling Restaurant Overijssel is 8,1/10 uit 4+ beoordelingen. Bezoek ook onze site voor Terschelling: Restaurant Terschelling