Een actieve dag met de kinderen

Een van de leukste plekken is zwembad De Kolk. Dit is het bekendste zwemcentrum van Midden-Overijssel en dat is niet zomaar zo! Er is een waterglijbaan van 50 meter lang, verschillende baden en whirlpools en ook nog eens gratis toegang tot het Turks stoombad! Hier kunt u in de middag snacks voor de kinderen kopen. Maar voor een echte maaltijd kunt u gemakkelijk uit eten in Wierden. Het uitstapje is tevens geschikt voor mindervaliden, wat het een veelzijdig uitje maakt voor de hele familie!

Een dagje ballen slaan op de baan

Bent u opzoek naar een dagje uit voor uw vriendengroep? Kies dan voor de Golfclub de Koepel. Hier kunt u de hele middag hole in ones slaan met uw vrienden of familie. De golfclub ligt in een prachtig stuk natuurgebied dat vroeger bekend stond als de Wierdense Duinen. Kom tot rust in de natuur en vul daarna uw maag en ga lekker uit eten in Wierden. Er zijn in de regio verschillende restaurants te vinden, zoals restaurant Het Atelier.

Het klompenmuseum

Hebben jullie laatst al een actief uitje gehad met het gezin, of wilt u juist dat uw kinderen iets nieuws leren? Kom dan langs in Wierden en bezoek ons Klompenmuseum. Hier ziet u de geschiedenis van de klomp, waar deze oer-Hollandse schoen nog steeds gedragen wordt en hoe je ze eigenlijk moet dragen. Zijn we wel comfortabel en waarom zijn ze van hout gemaakt? Wist u dat er speciale voetbal- en bruidsklompen bestaan? U komt er allemaal achter in ons Klompenmuseum! Na een heerlijke middag in het Klompenmuseum kunt u uit eten in Wierden. Kies voor een oer-Hollands restaurant zoals restaurant De IJzeren Pot. U kunt hier terecht voor een uitgebreide maaltijd maar ook voor een kop koffie of thee met een heerlijk stuk gebak. De keuze is aan u!

U kunt hier van alles doen met het gezin of vrienden. Kom een keer langs en ervaar zelf alle schoonheden van dit extravagante dorp. Ga langs bij de verschillende horecazaken en kies uiteindelijk uw favoriet. Zijn er te veel mogelijkheden om uit te kiezen? Kom dan gezellig een dag terug en probeer elke keer iets nieuws. Uit eten in Wierden was nog nooit zo leuk!

Restaurant Wierden

Het gezellige dorp Wierden ligt tussen Zwolle en Enschede op maar een steenworp afstand van de grotere stad Almelo. Een bezoek aan het centrum van Almelo, Hengeloof aan enkele van de andere kleinere plaatsen in de omgeving, zoals Hellendoorn, Rijssen of Borne laat zich dan ook prima combineren met een hapje eten in een restaurant in Wierden. Wie graag met de fiets of wandelend op ontdekking gaat in de natuur, kan na een tocht door aan de Sallandse Heuvelrug of het Wierdense Veld ook uitstekend terecht bij een restaurant in Wierden voor een kopje koffie, een lunch of diner. Het Wierdense Veld biedt een uitgestrekt, uniek hoogveengebied dat zich kenmerkt door de rust die in het gebied heerst. Voor vogels een heerlijke omgeving en in de zomer mogen de schapen er graag grazen. Het Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug bestrijkt een uitgebreid landschap dat wordt gekenmerkt door prachtige heide, maar ook door bos en vennen. Door het park lopen diverse wandel- en fietsroutes.

Uit eten in Wierden

Op verschillende locaties kunt u uit eten in Wierden. Zo treft u in het centrum – op korte afstand van elkaar – bijvoorbeeld de volgende restaurants: Restaurant De IJzeren Pot, Milano, De Oale Marckt en Het Atelier.

De bovengenoemde restaurants in Wierden hebben uiteraard ieder hun eigen specialiteiten en bieden dan ook elk een gevarieerde menukaart. De menukaart van restaurant Het Atelier wisselt zelfs elke maand. De ambiance als u uit eten in Wierden gaat, is absoluut sfeervol te noemen. ZO kunt u bij mooi en zonnig weer bij meerdere restaurants ook buiten op het terras uw drankje, lunch of diner gebruiken. Restaurants in Wierden staan bekend om hun Twentse gastvrijheid; het personeel zal er dan ook heel graag voor zorgen dat u het tijdens uw verblijf zowel buiten op het terras als binnen in hun restaurant aan niets ontbreekt.

Restaurant Wierden: het is prima bereikbaar

Wierden was rond het jaar 1400 een pleisterplaats aan de doorgaande route van Deventer en Zwolle naar Duitsland. Hier konden de marskramers op hun tocht met handelswaar langs de boeren even bijkomen, een hapje eten of drinken en hun paarden laten uitrusten. Het fijne van Wierden is dat dit dorp ook heden ten dage nog altijd zowel per auto als per bus of trein te bereiken is. Dus ook als u van wat verder weg komt, kunt u gemakkelijk een keuze maken uit een van de restaurants in Wierden voor een gezellig avondje uit. Wellicht combineert u dit dan meteen met een bezoek aan een van de concerten, theatervoorstellingen of markten die gedurende het jaar in Wierden worden georganiseerd. Kortom; kijkt u graag eens verder bij de restaurants in Wierden van uw keuze voor meer informatie over uit eten in Wierden, openingstijden, menukaart en de ruime parkeergelegenheid.

keyboard_arrow_up

Gemiddelde beoordeling Restaurant Overijssel is 8,1/10 uit 4+ beoordelingen. Bezoek ook onze site voor Terschelling: Restaurant Terschelling