Bistro T-Bone is in het Twentse dorp hoogstwaarschijnlijk de horecazaak met de beste kwaliteit. Het is immers met een vermelding opgenomen in de Michelin Gids. Dat wil zeggen dat de prijs/kwaliteit verhouding uitstekend is. Daarnaast is er een Michelin Bib Gourmand menu beschikbaar, waardoor er voor slechts € 37,- genoten kan worden van een driegangenmenu.
De afgelopen jaren zijn er meerdere restaurants in Enter geopend. Zo opende in de zomer van 2018 de nieuwste zaak haar deuren. Gasterij Het Middenplein is een sfeervolle zaak met een zonnig terras. De gerechten zijn van hoge kwaliteit en de wijnen zijn uiterst smaakvol. Daarnaast is er zelfs de mogelijkheid om een feestje te geven, uiteraard volledig voorzien van catering.
Tegenover de bekende kledingwinkel Roetgerink is het hart van het dorp heeft Brasserie R-1854 haar intrede genomen. Een bezoek aan de grote kledingwinkel is dan ook perfect te combineren met een smakelijke lunch, diner of gewoonweg een kopje koffie met appelgebak.
Bent u een ware vleesliefhebber? Dan kunt u heerlijk uit eten in Enter! Het eerder genoemde restaurant Bistro T-Bone is namelijk een waar walhalla voor de vleesliefhebber. Daarnaast kan er bij Let’z Meat genoten worden van vers bereid vlees welke direct van de Mibrasa houtskoolgrill geserveerd wordt.

Op avontuur in de omgeving

In de omgeving van Enter zijn er ook volop leuke dingen te doen! Zo is net buiten het dorp  Landgoed het Rheins gevestigd. Naast de mogelijkheid om heerlijk te dineren, zijn er ook volop activiteiten. Zo is er een baan om te midgetgolfen en bijvoorbeeld een kinderboerderij.
Er is tevens een bierbrouwerij in de buurt gelegen. Bent u liefhebber van vers gebrouwen bier? Dan kunt u vast uw ogen uitkijken.

Overnachten in Enter

In de omgeving – tussen Enter en Wierden – vindt u het natuurgebied de Doorbraak. De rivier de Regge komt hier prachtig tot zijn recht en de wandelroutes zijn een ware aanrader. Wanneer u in de buurt even wil pauzeren, dan kunt even aanleggen bij Het Exoo. Deze biologische boerderij heeft een knus boerenwinkeltje vol biologische producten. Er is tevens de mogelijkheid om van een borrel en een gebakje te genieten.
Wanneer u de omgeving zo prettig vindt, dat u wel wilt blijven. Dan heeft u geluk! Er is bij Het Exoo namelijk de mogelijkheid om te overnachten in niet één, maar wel twee zogeheten Reggehooibergen. Deze vakantiehuisjes zijn beschikbaar voor het hele gezin en voorzien van alle gemakken. Dan kunt u koken in het huisje, maar natuurlijk ook uit eten in Enter! Mocht u de keuze hier desondanks niet voldoende vinden? In het nabij gelegen dorp – op slechts enkele kilometers afstand – zijn er ook voldoende restaurants in Wierden te vinden!

Restaurants in Enter

In Enter vindt u legio restaurants. Ondanks de omvang van het dorp – met minder dan 10.000 inwoners – zijn er wel acht zaken om heerlijk uit eten te gaan. Waar het Twentse dorp veelal bekend staat om haar klompen, klompenmakers en de omvangrijke kledingwinkel Roetgerink, mag de lokale horeca niet achterblijven. Dat een dorp als dit op haar vierkante meters een zo hoog aantal eetgelegenheden huisvest mag met enige trots uniek genoemd worden. Voor u als bezoeker is dit uiteraard een perfecte uitgangspositie, want er is volop keuze en er zou op iedere dag van de week een ander restaurant aangedaan kunnen worden. Voor liefhebbers van vleesgerechten is er legio keuze met zaken als de T-Bone in Enter, maar ook aan het zogeheten ‘feel good food’ is er in dit dorp geen gebrek door de aanwezigheid van zowel de Italiaanse, als de Chinese en Mexicaanse keuken. Wanneer u zo van het dorp geniet dat u wilt overnachten in Enter, dan raden wij u aan bij Reggehooiberg Het Exoo. Deze biologische boerderij is onderdeel van een aantal Reggehooibergen in Twente, waardoor er de gelegenheid is om op een unieke kleinschalige locatie te overnachten. Zo geniet u optimaal van de Twentse natuur!

Gezellig op het terras bij restaurants in Enter

Enkele restaurants in Enter bieden u de gelegenheid om te genieten van de zon, het knusse dorp en de aangename sfeer. U kunt namelijk bij Gasterij Het Middenplein en Brasserie R-1854 plaatsnemen op haar terras. Geniet van een lekker biertje of een wijntje en bijvoorbeeld een borrelplankje om uw dag nog prettiger te maken!

Uit eten in Enter

Er zijn wel drie van de acht Enterse restaurants werkelijk gespecialiseerd in het serveren van vleesgerechten. Zo is er voor de echte vleesliefhebber altijd een zaak te vinden om smakelijk uit eten te gaan.

U kunt zodoende terecht bij:

Bistro T-Bone

Bistro T-Bone focust in haar Franse keuken op vleesgerechten van de grill. De kwaliteit van het vlees is hierin hoogstaand. Enkele jaren geleden is dit restaurant helaas door de vlammen gegrepen, waarna het (bijna) volledig was afgebrand. Hier op volgend is de T-Bone in zijn volledige glorie herbouwd, waarna het in de oude staat is hersteld. De kwaliteit van de gerechten is in de afgelopen jaren zeker op niveau gebleven. Wat ons betreft is het een van de verborgen culinaire hoogtepunten van de provincie Overijssel. Kortom, Bistro T-Bone is in onze ogen zeker een aanrader te noemen!

Let’z Meat

In het knusse, hippe Restaurant Let’z Meat voelt u zich zeker thuis! Smakelijke vleesgerechten en een driegangen keuze menu behoren tot de mogelijkheden. Deze vleesspecials worden vanaf de Mibrasa grill vers voor u bereid, waardoor de heerlijke smaak van warme houtskool onlosmakelijk aan het gerecht is verbonden. Daarnaast biedt Let’z Meat de mogelijkheid om spareribs te bestellen. Deze zijn – zoals men het in vakjargon noemt – fall off the bone, wat zoveel betekend als botermals. Het vlees valt (bijna) letterlijk van het bot.

La Vida

Laat u inspireren door de Mexicaanse keuken en haar ‘feelgood’ gerechten. In restaurant La Vida ervaart u de originele Mexicaanse sfeer, wat uw avond nog gezelliger maakt.

Landgoed ”t Rheins

Aan de rand van het dorp – tussen Enter, Bornerbroek en Delden – heeft ‘t Rheins al jaren haar intrede genomen. Het restaurant staat bekend om haar gezellige, prijswinnende terras, waarmee ze zich ‘terras van het jaar’ mochten noemen. Daarnaast kunnen er huwelijken worden voltrokken, maar is er ook een kinderboerderij aanwezig voor de kleintjes onder ons. Een baan om te midgetgolfen of zelfs frisbee te werpen maken de ervaring compleet. Op culinair gebied heeft Landgoed ‘t Rheins geregeld leuke thema avonden, zoals Beer & Burgers.

Uw keuze niet kunnen vinden in Enter? Neem dan eens een kijkje in één van de naastgelegen plaatsen Rijssen, Wierden of Almelo.

keyboard_arrow_up

Gemiddelde beoordeling Restaurant Overijssel is 8,1/10 uit 4+ beoordelingen. Bezoek ook onze site voor Terschelling: Restaurant Terschelling