Het Overijsselse dorp ligt ongeveer tussen Almelo en de Duitse grens in. De bewoners van Tubbergen heten Tubbergenaren. De naam wordt vaak verschillend geschreven, hetgeen waarschijnlijk te maken heeft met het Twents dialect. Waar de naam Tubbergen vandaan komt is niet helemaal bekend. Wel staan er op het wapenschild drie bergen, daarmee is een gedeelte van de naam verklaard.

De bezienswaardigheden van Tubbergen en omgeving

Je hebt de bekende R.K. Sint Pancreasbasiliek. Het is een prachtige kerk, met 35 gebrandschilderde glas-in-lood ramen. Heel lang geleden was dit eerst een kapel en in 1576 werd er een stuk aangebouwd en werd het de parochiekerk. In de 19e eeuw werd de kerk gerestaureerd en in 1897 werd er een nieuwe kerk gebouwd. Alleen de toren bleef bestaan. In de 20e eeuw werd de toren weer naar de oorspronkelijke hoogte teruggebracht. Dit is nog te zien door de kleurverschillen in de stenen. De winkels kennen een koopavond op donderdag en er zijn ook koopzondagen. De weekmarkt kunt u op dinsdagochtend bezoeken.
In Ootmarsum, ongeveer acht kilometer verwijderd van het Twentse dorp, kunt u veel activiteiten ondernemen. U kunt bij de VVV uitgebreide informatie krijgen over Twente. Er zijn diverse musea In Ootmarsum, waaronder een openluchtmuseum, een glasblazerij en de Sint Simon en Judaskerk. Ook kunt u de Othmar bierbrouwerij bezoeken. U kunt een rondleiding krijgen in deze brouwerij. Wilt u de omgeving graag rustig bekijken en geen uren rondlopen? Dan kunt u ook de Twents Tuk Tuk huren. Deze brengt u waar u maar heen wilt. U kunt natuurlijk ook het iets verder gelegen Almelo bezoeken.

Uit eten: Tubbergen, een gezellig Twents dorp

Als u een fietstocht maakt door het prachtige Dinkelland van Twente, gaat u vast en zeker uit eten.
Er zijn hier veel restaurants waar er lekker gegeten kan worden. Restaurant ‘t Oale Roadhoes heeft een gezellig terras en is gelegen bij de Sint Pancreasbasiliek.
Een ander restaurant is het Familierestaurant Troubadour. Deze heeft ook een buitenterras. Verder kunt u langsgaan bij restaurant Jan Steen. In dit restaurant kunt u onbeperkt eten. Verder zijn er een Chinees restaurant, een hotel, een eetcafé, een restaurant dat ook geschikt is voor vegetariërs en veganisten, een snackbar en een bakkerij. Zoals u ziet zijn er genoeg mogelijkheden om in Tubbergen uit eten te gaan.  Toch moet er gezegd worden dat restaurant Droste’s toch wel één van de smakelijkste horecazaken in de omgeving is. Het is dan ook niet voor niets bekroond met een vermelding in de Michelin Gids en mag het een drie gangen Michelin Bib Gourmand serveren.
Het is namelijk is een authentiek dorp, met een gezellige uitstraling. Zeker de moeite waard om te bezoeken en u kunt prima uit eten in Tubbergen.

keyboard_arrow_up

Gemiddelde beoordeling Restaurant Overijssel is 8,1/10 uit 4+ beoordelingen.