Uit eten in Tubbergen

Tubbergen is een Twents dorp in Overijssel. Als u in de buurt bent, is het aanlokkelijk om hier de omgeving te verkennen en één van de vele restaurants te bezoeken. Het dorp heeft namelijk veel verschillende restaurants in Tubbergen, die u zeker eens zou moeten uitproberen.

Het Overijsselse dorp ligt ongeveer tussen Almelo en de Duitse grens in. De bewoners van Tubbergen heten Tubbergenaren. De naam wordt vaak verschillend geschreven, hetgeen waarschijnlijk te maken heeft met het Twents dialect. Waar de naam Tubbergen vandaan komt is niet helemaal bekend. Wel staan er op het wapenschild drie bergen, daarmee is een gedeelte van de naam verklaard.

De bezienswaardigheden van Tubbergen en omgeving

Je hebt de bekende R.K. Sint Pancreasbasiliek. Het is een prachtige kerk, met 35 gebrandschilderde glas-in-lood ramen. Heel lang geleden was dit eerst een kapel en in 1576 werd er een stuk aangebouwd en werd het de parochiekerk. In de 19e eeuw werd de kerk gerestaureerd en in 1897 werd er een nieuwe kerk gebouwd. Alleen de toren bleef bestaan. In de 20e eeuw werd de toren weer naar de oorspronkelijke hoogte teruggebracht. Dit is nog te zien door de kleurverschillen in de stenen. De winkels kennen een koopavond op donderdag en er zijn ook koopzondagen. De weekmarkt kunt u op dinsdagochtend bezoeken.
In Ootmarsum, ongeveer acht kilometer verwijderd van het Twentse dorp, kunt u veel activiteiten ondernemen. U kunt bij de VVV uitgebreide informatie krijgen over Twente. Er zijn diverse musea In Ootmarsum, waaronder een openluchtmuseum, een glasblazerij en de Sint Simon en Judaskerk. Ook kunt u de Othmar bierbrouwerij bezoeken. U kunt een rondleiding krijgen in deze brouwerij. Wilt u de omgeving graag rustig bekijken en geen uren rondlopen? Dan kunt u ook de Twents Tuk Tuk huren. Deze brengt u waar u maar heen wilt. U kunt natuurlijk ook het iets verder gelegen Almelo bezoeken.

Uit eten: Tubbergen, een gezellig Twents dorp

Als u een fietstocht maakt door het prachtige Dinkelland van Twente, gaat u vast en zeker uit eten.
Er zijn hier veel restaurants waar er lekker gegeten kan worden. Restaurant ‘t Oale Roadhoes heeft een gezellig terras en is gelegen bij de Sint Pancreasbasiliek.
Een ander restaurant is het Familierestaurant Troubadour. Deze heeft ook een buitenterras. Verder kunt u langsgaan bij restaurant Jan Steen. In dit restaurant kunt u onbeperkt eten. Verder zijn er een Chinees restaurant, een hotel, een eetcafé, een restaurant dat ook geschikt is voor vegetariërs en veganisten, een snackbar en een bakkerij. Zoals u ziet zijn er genoeg mogelijkheden om in Tubbergen uit eten te gaan.  Toch moet er gezegd worden dat restaurant Droste’s toch wel één van de smakelijkste horecazaken in de omgeving is. Het is dan ook niet voor niets bekroond met een vermelding in de Michelin Gids en mag het een drie gangen Michelin Bib Gourmand serveren.
Het is namelijk is een authentiek dorp, met een gezellige uitstraling. Zeker de moeite waard om te bezoeken en u kunt prima uit eten in Tubbergen.

Restaurant Tubbergen

Bent u op zoek naar een restaurant in Tubbergen voor een dagje uit of een weekendje weg? Dan bent u bij de regiopagina restaurant Tubbergen aan het juiste adres. Maar behalve alleen uit eten gaan, is er in deze molenrijkste gemeente van Overijssel veel meer te beleven. De zeven molens verbonden door een aangename fietsroute bijvoorbeeld. Bijzondere molens zijn onder andere de oude watermolen De Mast (uit 1433) en de molen bij het kasteel Herinckhave. Na deze prachtige fietstocht kunt u even lekker uitrusten in een restaurant want Tubbergen biedt ook voldoende ruimte voor ontspanning. Tijdens het uit eten gaan in het Tubbergen zal het u aan niets ontbreken. Gaat fietsen u te langzaam? Combineer het uit eten gaan in Tubbergen dan met een bezoek aan de historische motorraces op het Tubbergse circuit. Waar uw keuze dan ook op valt, uit eten in Tubbergen is de perfecte manier om de dag culinair af te sluiten.

Uit eten in Tubbergen

In het Twentse dorp zijn meerdere ‘keukens’ te gevestigd, waardoor u volop keuze heeft om uit eten in Tubbergen te gaan. Zo vindt u een eerlijke lokale keuken in de vorm van restaurant Droste’s, waar gerechten enkel met producten uit de regio bereidt worden. Daarnaast kunt u met uw familie, vrienden of bijvoorbeeld uw personeelsuitje all inclusive uit eten bij restaurant Jan Steen. Echter, wanneer u een dagvullend programma wilt, dan zal restaurant Troubadour in Tubbergen – gelegen bij recreatiepark ’n Kaps – waarschijnlijk het beste aansluiten. Er is hier namelijk de mogelijkheid om één van de vele activiteiten te voltooien met bijvoorbeeld een personeelsfeest, bedrijfsfeest of de jaarlijkse familiedag, waarna u uw dag af kan sluiten bij restaurant Troubadour. Waar gaat u binnenkort lekker uit eten in Tubbergen?

Restaurant Droste’s in Tubbergen

Wilt u lekker uit eten in Tubbergen? Één van de restaurants in Tubbergen is herberg en restaurant Droste’s waar u kunt lunchen, dineren, borrelen en slapen. Het heeft een heerlijk terras en een tuin die in de zomer als biergarten dient. Maar ook in de koudere maanden ervaart u een gezellige sfeer en behaagelijke temperatuur in de speciale wintertuin met haardvuur. Het restaurant Droste’s in Tubbergen – gelegen bij het nabij liggende Mander – kenmerkt zich door eerlijke gerechten en het gebruik van producten van het seizoen, geteeld door lokale boeren. En wat past daar nu beter bij dan een van de biologische wijnen die Droste’s serveert? Deze zijn overigens verrassend betaalbaar. Ook het schenken van kraanwater is geen probleem. Als gast bij dit restaurant kunt u kiezen tussen een a la carte bib gourmand menu of het stamtafelmenu. Heeft u zin in een luxe menu met meerdere gangen dan raden wij – van restaurant Tubbergen – het a la carte bib gourmand menu aan. Bent u in een avontuurlijke bui en hebt u zin om nieuwe mensen te ontmoeten? Dan is het menu aan de bijzondere stamtafel zeker iets voor u.

Het stamtafelmenu bij restaurant Droste’s

Als u het restaurant in Tubbergenbinnenloopt, ziet u hem meteen staan: de stamtafel. Het stamtafelmenu is een per dag wisselend menu dat bestaat uit soep met brood en een hoofdgerecht. Behalve alleen de gerechten is dus óók het gezelschap een verassing. Wie zal er vanavond bij u aanschuiven? Volgens het restaurant is de tafel de ziel van de herberg, waarbij het behalve lekker eten vooral gaat om ontmoeten en samenzijn. Het stamtafelmenu is voor het kleine bedrag van slechts €19,50 te verkrijgen op zondag tot en met donderdag.

Gratis uit eten bij restaurant Droste’s in Tubbergen

Als extra verwennerij krijgt u na zes keer eten in restaurant Droste’s in Tubbergen een gratis diner. U vult daarvoor een kaartje in en er wordt een poloroidfoto van u gemaakt. Deze worden gezamenlijk bewaard op een groot bord, zodat u ze niet steeds hoeft mee te nemen. Na zes stempels verblijdt Droste’s u met een uiterst smakelijk cadeau. En zeg nu zelf, gratis smaakt naar meer toch?

Gemiddelde beoordeling Restaurant Overijssel is 8,1/10 uit 4+ beoordelingen. Bezoek ook onze site voor Terschelling: Restaurant Terschelling