Uit eten in Giethoorn

Giethoorn, ook wel bekend als het Venetië van Nederland, is gelegen in de kop van Overijssel. Het is bij uitstek één van de populairste locaties in Overijssel en misschien wel van ons hele land. Er zijn volop toeristen en dagjesmensen te vinden, dus dan kunt u uiteraard ook lekker uit eten in Giethoorn!

Genieten aan de waterkant

Het Overijsselse dorp staat bekend om naar knusse straatjes, steegjes en waterwegen. De riviertjes krullen gezellig door het dorp en de bootjes nodigen dan ook direct uit tot een prettig sfeer. Het is dan ook een uitgelezen plek om plaats te nemen op het terras voor een borrel en een hapje! De restaurants in Giethoorn spelen hier dan ook goed op in, door volop horeca te bedrijven aan de oevers van de riviertjes.

Alles voor een dagje uit in Giethoorn

Wanneer u een gezellig dagje uit wil met vrienden, dan is het Overijsselse dorp een gezellige aangelegenheid. Er zijn echter ook volop mogelijkheden om een familiedag of een uitje met uw team te plannen. Maar we horen u al denken… wat is er te doen in Giethoorn? Nou, er zijn volop mogelijkheden om een fluisterbootje of een sloep te huren. Zo kunnen de waterwegen betreed worden. Het is hierbij extra leuk om met een bootje de rivier te volgen, tot u op het grote centrale meer te varen. Hier kan namelijk volop van de rust en de prachtige natuur genoten worden. Daarbij, is er toch bijna niets fijner dan het deinen van de golven en een frisse bries door de haren? Nou, misschien is het enkel fijner om uit eten in Giethoorn te gaan…. Let bij een bezoek aan het dorp echter wel op dat u niet te laat op de dag komt, want dan kunnen de boten natuurlijk al verhuurd zijn! Daarnaast zijn er volop kansen om een wandeling in de omgeving te maken.

Goedkoop uit eten in Giethoorn

Uiteraard bieden de restaurants in Giethoorn voor ieder budget een smakelijke ervaring. Zo kunt u ook lekker, maar toch goedkoop uit eten in Giethoorn! Zoals gezegd zijn er namelijk volop restaurants te vinden, waar naast een uitgebreide maaltijd ook simpelweg lekkere en kindvriendelijke gerechten gehaald kunnen worden. Wilt u uzelf en uw gezelschap toch liever van een culinair hoogstandje laten genieten? Neem dan eens een kijkje bij restaurant Kaatje bij de Sluis in Blokzijl. Deze horecazaak mag zich met trots bezitter van een Michelinster noemen, waardoor een onvergetelijke culinaire sensatie hier geen vraag maar een zekerheid is!

Kortom, wilt u een gezellige dag uit welke voor ieder budget toegankelijk is? Dan bent u van harte welkom en als afsluiter kunt u dan uiteraard heerlijk uit eten in Giethoorn!

Restaurants in Giethoorn

Bent u een heerlijk dagje uit in het idyllische Giethoorn, heerlijk aan of waarschijnlijk op het water? Dan heeft u vast en zeker trek gekregen in een lekkere lunch of wilt u een leuke dag ook nog wel even gezellig afsluiten met een heerlijk diner. Gelukkig zijn er volop restaurants in Giethoorn in de omgeving te vinden, of het nu een restaurant in Giethoorn aan het water betreft of een restaurant rond Giethoorn in een prachtig monumentaal pand. De keuze aan een restaurant in Giethoorn en omstreken is reuze!

Uit eten in regio Giethoorn

Een heerlijk dagje uit afsluiten met een diner in een van de vele restaurants in Giethoorn? Het wereldwijd beroemde dorp heeft genoeg aan keuze op culinair gebied. Wilt u heerlijk genieten op een terras aan de gracht, luxe uit eten in een sterren-restaurant of simpelweg even een bezoekje brengen aan de snackbar? Wilt u uit eten in Giethoorn of omstreken heeft genoeg te kiezen. Uit eten met een groot gezelschap? Ook voor recepties, familiedagen en andere leuke partijen zijn de diverse restaurants rond Giethoorn uitermate geschikt!

Restaurant Kaatje bij de Sluis in Blokzijl

In de prachtige Blokzijl vindt u restaurant Kaatje bij de Sluis. Niet alleen een restaurant maar tevens een hotel. Het hotel ligt centraal gelegen in de historische binnenstad tussen de sluis en beide zijden van de ophaalbrug. U kunt bij dit restaurant in Blokzijl heerlijk genieten van een ongedwongen sfeer, waar gastronomie en gezelligheid hand in hand gaan. Naast de uitgebreide menukaart vindt u een wijnkaart die daar perfect op aansluit. Met 40 jaar ervaring staat dit restaurant rond Giethoorn te boek als zeer uitmuntend. Een culinaire ervaring die een keer meegemaakt moet hebben wanneer u uit eten in Giethoorn of omstreken gaat.

De Lindenhof: een restaurant in Giethoorn

Na een dagje heerlijk de waterwegen verkend te hebben in ‘Klein Venetië’ is het heerlijk dineren aan de Lindenhof. Het restaurant behoort dan ook al jaren tot de beste restaurants van Nederland. Dit twee-sterren restaurant heeft ook internationaal een hoog aanzien. Naast de spectaculaire menukaart staat gastvrijheid in het beste restaurant van Giethoorn hoog in het vaandel. Door deze persoonlijke aanpak en karakteristieke sfeer weet iedereen zich onmiddellijk in dit beste restaurant van Giethoorn zich thuis te voelen. Naast de menukaart heeft dit restaurant een prachtige wijnkaart die subliem op elkaar aanvullen. Wanneer u eens echt heerlijk wilt lunchen of dineren aan een uitmuntend restaurant in Giethoorn aan het water is restaurant De Lindenhof uw juiste keuze!

Restaurant Olde Postkantoor in Dedemsvaart

Een uitstekend restaurant rond Giethoorn vindt u in de plaats Dedemsvaart. In een prachtig monumentaal pand met uitzicht over de stad kunt u heerlijk uit eten in Giethoorn haar omgeving. In een sfeervolle ambiance geniet er bijvoorbeeld van een vegetarisch Tanine of een sappige grilled chicken burger. Het thema van een van de beste restaurants nabij Giethoorn heeft dan ook als thema, ‘Beef, Burgers en Vega’. Heerlijke streekgerechten naast een goed glas wijn. Restaurant het Olde Postkantoor is een echte aanrader wanneer u een restaurant in Giethoorn of omstreken wilt bezoeken!

keyboard_arrow_up

Gemiddelde beoordeling Restaurant Overijssel is 8,1/10 uit 4+ beoordelingen. Bezoek ook onze site voor Terschelling: Restaurant Terschelling