Uit eten in Deventer

Aan de rand van de Overijsselse IJssel ligt het Deventer gelegen. Vanaf de snelweg is er zelfs een prachtig aanzicht op de stad, het is zelfs bijna adembenemend te noemen!. Dé plek vanaf waar vrijwel iedere Twentenaar zich weer in het ‘vertrouwde Twente’ waant.

De historie spat af van het klassieke Deventer. De smalle straatjes, de prettig sfeer en het gezellige centrum maakt het uitnodigend om een dagje gezellig er op uit te gaan! Heerlijk struinen door de stad, winkelen bij de vele boetiekjes of misschien wel een wandeling langs de IJssel. Geen mogelijkheid hoeft onbenut te worden gelaten om een leuke dag uit te hebben. En, hoe kan de dag nou beter afgesloten worden dan door uit eten in Deventer te gaan?

Uit eten in Deventer centrum

De Brink is het bruisende centrum van de Overijsselse stad. De restaurants in Deventer zijn gelegen aan dit sfeervolle en monumentale plein. Uiteraard wordt er aan De Brink meer dan enkel horeca gehuisvest. Denk aan het Historisch Museum, maar bijvoorbeeld ook aan de plaatselijke VVV of de voormalige Poortwoning welke al vanaf 1583 onderdeel uitmaakt van de Overijsselse stad.

Goedkoop uit eten in Deventer

Voordelig lunchen en dineren is de laatste jaren voor veel mensen populair geworden. In de drukte van deze tijd is het heerlijk om even buiten de deur te eten, maar als ware foodies is het natuurlijk van belang dat het wel heerlijk dineren is. In Deventer behoort goedkoop uit eten gaan hierbij zeker tot de opties. Sterker nog, er zijn zelfs horecazaken welke u de mogelijkheid voor minder dan € 10,- uit eten te gaan. Een dagaanbieding oftewel een ‘daghap’ geen ongebruikelijk fenomeen.

Benieuwd welke restaurants in Deventer er voor jou in het verschiet liggen? Bekijk dan gauw het aanbod: reserveer direct of loop gezellig binnen na aan dagje uit.

Restaurant Deventer

Het Twentse Deventer is een uitermate geschikte stad voor een weekendje weg of om een dagje te gaan winkelen. Het karakteristieke uiterlijk van de stad kenmerkt zich door de ouwe gebouwen afgewisseld met gezellige restaurants en winkels. Wanneer u de hele stad bekeken heeft of uitgewinkeld bent, dan is de stad dus ook absoluut geschikt voor een hapje of een drankje in een van de vele restaurants in Deventer. Komt u met de auto naar de stad? Waag dan eens een blik vanaf de snelweg, want het aanzicht is wonderbaarlijk.

Ontdek de restaurants in Deventer

Deventer is een van de meest oude steden van Nederland en zeker in het oosten van het land. Ook staat de Overijsselse stad bekend omdat het het oudste stenen huis van Nederland bezit, het oudste wandelpark van Nederland bezit en omdat de Atheneumbibliotheek de oudste wetenschappelijke bibliotheek van Nederland is. Er is dus genoeg te zien en te doen in de stad en er is ook nog eens genoeg te eten.

Restaurant Marlin in Deventer

Restaurant Marlin is een immens populaire zaak in het hartje van de Overijsselse stad. De eetgelegenheid is te vinden op De Brink. Het is dan ook een gezellig en open restaurant waar zowel Thais als Frans en Noord-Amerikaans eten genuttigd kan worden. Het restaurant kenmerkt zich door zijn gezellige uitstraling zowel aan de binnenkant als aan de buitenkant. Het restaurant in Deventer is geschikt voor vegetariërs, maar ook voor mensen die vlees eten. Wat nog meer kenmerkend is aan het restaurant in Deventer op de Brink is het feit dat zij een authentieke rotisserie hebben. Bij een rotisserie hangt het gerecht aan een spit boven een warmtebron en wordt het op die manier bereidt. Marlin zet zich hiermee op de kaart als bekende eetgelegenheid.

JackiesNYC in Deventer

Een ander kenmerkende eetgelegenheid is restaurant JackiesNYC. Uit eten in Deventer kan bijna niet beter dan bij JackiesNYC. Het motto van het restaurant is: “Het creëren van een onvergetelijke ervaring door middel van Amerikaanse gerechten.”. Na een leuke dag is dit een uitermate geschikt restaurant voor een lekkere lunch of een lekker diner. Het restaurant haalt inspiratie uit het levendige New York City in Amerika en voegt dit samen door verschillende wijken uit deze grote stad terug te laten komen in zowel het interieur als de gerechten die er geserveerd worden. Vanaf de derde verdieping, waar de eetgelegenheid zich bevind, waant u zich in een van de wolkenkrabbers van New York en kijkt u over het prachtige centrum van de stad uit. Het water wat zich naast het restaurant bevindt, zorgt zowel winters als zomers voor een extra beetje gezelligheid.

Uit eten in Deventer

Er zijn dus genoeg keuzes die u kan maken voor een gezellig hapje of drankje in Deventer. Wanneer u een dagje uit bent of gewoon wanneer u lekker een hapje wil eten in één van de oudste steden van Nederland!

Gemiddelde beoordeling Restaurant Overijssel is 8,1/10 uit 4+ beoordelingen. Bezoek ook onze site voor Terschelling: Restaurant Terschelling