Uit eten in Markelo

Bent u van plan om binnenkort een dagje weg te gaan? Ga eens een kijkje nemen in het Twentse dorp! Het kent naast een rijke historie ook fantastische plekken om te dineren. Het in Twente gelegen dorp kent ongeveer 3700 inwoners die u hartelijk welkom heten. Bent u overtuigd? Kom dan gezellig uit eten in Markelo!

Uit eten: Markelo

Naast leuke uitjes zoals drone vliegen, een solex tour, indoor of outdoor laserkleiduifschieten, een tandem tour en nog veel meer. Zijn er ook erg veel gelegenheden waar u een hapje kunt eten. Zo kunt u in het dorp terecht voor een overheerlijke pizza, maar zijn er ook bistro’s, steakhouses, visrestaurants en meer restaurants in Markelo. Zo is er dan ook voor ieder wat wils. U kunt uw bezoek aan Markelo dan ook prima van te voren plannen door een (of meerdere) leuke activiteit(en) en een afsluiting bij een van de vele leuke eetgelegenheden! Bent u al overtuigd van de overheerlijke gerechten die te verkrijgen zijn? Kom vandaag dan nog uit eten in Markelo!

De rijke historie van het dorp

Markelo, of zoals ze het in het Twents zeggen; Maarkel, is sinds 1181 een feit. Voordat het protestantisme opkwam, was het dorp zelfs een bedevaartsoord voor de kerk in oostelijk gelegen gebieden in Nederland. Bedevaarten uit Twentse dorpen en omliggende gebieden werden vanaf de hoge middeleeuwen tot ongeveer 1750 ondernomen. Zelfs nadat er een verbod kwam in 1700 bleven de bedevaarten bestaan. Van deze verre historie is nog erg veel te zien in de vorm van monumenten, gebouwen en heilige plekken zoals de kerk. Naast de rijke kerkelijke historie zijn er ook nog andere plekken te bezichtigen die zeker de moeite waard zijn om te zien. Een van deze bezichtigingen is bijvoorbeeld het spoorwegstation circa drie kilometer ten zuiden. Dit station werd in de periode van 1865 tot 1953 gebruikt. Op 15 mei 1953 werd het spoorwegstation definitief buiten gebruik gesteld, maar de toren kunt u nog steeds bezichtigen! Een andere bezichtiging staat ongeveer 5 kilometer ten westen van het dorp. Dit betreft een 148 meter hoge televisie toren. Deze toren is in 1958 gebouwd en wordt tot op de dag van vandaag nog steeds gebruikt. Daarnaast is deze toren ook in miniatuurvorm te bezichtigen in Madurodam. Naast deze voorbeelden kent het dorp nog meerdere plekken die zeker de moeite waard zijn om te zien. Kom daarom een keertje op bezoek!

Gemiddelde beoordeling Restaurant Overijssel is 8,1/10 uit 4+ beoordelingen. Bezoek ook onze site voor Terschelling: Restaurant Terschelling