In het Nederland van tegenwoordig mogen we steeds vaker heerlijke zomerdagen ervaren. Wat te denken van de (bijna) tropische temperaturen van 2 juni 2019?  De prettige lentezon met een temperatuur van wel meer dan 30 graden maken het een heerlijke dag om een rondje door de provincie te maken. Hoe kan dat nou beter dan een route langs de heerlijkste terrassen bij de restaurants in Overijssel?

alcohol-alcoholic-beverage-blur-2231814

De leukste en misschien wel beste terrassen van Overijssel

Speciaal voor u hebben we een selectie aan horecagelegenheden gemaakt, zodat u een aan de hand van deze zonnige terrassen een ronde langs de restaurants in Overijssel kunt maken. Een uitgestippelde route om gezellig van het ene zonnige terras de route te vervolgen naar de volgende. Uiteraard kunnen deze bezoeken gepaard gaan met een heerlijk gerecht, een mooie wijn of is er bijvoorbeeld een terras met speeltuin voor de kinderen bij de horecazaak aanwezig. In onze ronde langs de beste terrassen in Overijssel leggen we in deze route aan bij:

Brodsbar in Rijssen

De zonnige culinaire ronde van Overijssel starten we in dit geval bij de compleet nieuwe Brodsbar in het centrum Rijssen. Deze gastrobar is onderdeel van het pand van restaurant ’t Brodshoes. Het doel? Een wat toegankelijkere wijze bieden om te genieten van de heerlijkste gerechten. Doordat de gerechten van een wat kleinere omvang zijn, is het mogelijk om meerdere hapjes te proeven. Hierdoor is de wisseling van bezoekers ook sneller, waardoor er spoedig een plekje op het pitoreske terras van de Brodsbar vrij zal komen.

De IJzeren Pot in Wierden

Vanaf het vertrekpunt in het centrum van Rijssen vervolgen we de weg naar de dorpskern van Wierden, waar er een intrede genomen kan worden op het statige terras van De IJzeren Pot. Vanaf dit restaurant kunt u alles wat zich in het dorp afspeelt overzien. Kortom, een perfecte plek om lekker neer te dalen en van het dorp te genieten. Een wijntje of een vleesgerecht zullen zeker niet misstaan!

Bistro De Oale Ste in Nijverdal

Na het bezoek aan Wierden kunnen we onze zonnige route vervolgen naar het net geopende terras van Bistro De Oale Ste in Nijverdal. Deze bistro is gelegen op het grondgebied van camping De Noetselerberg aan de rand de Sallandse Heuvelrug. Doordat het gelegen is op een camping zijn er volop activiteiten voor de kleineren onder ons. Hierdoor kunnen de kleintjes lekker spelen, terwijl de ‘ouderen’ kunnen genieten van een moment op het terras. Een locatie aan de rand van de Sallandse Heuvelrug biedt u gegarandeerd een prachtige natuur in het vervolg van uw avontuur. De afgelopen jaren heeft Bistro De Oale Ste meermaals een plekje in de Terras Top 100 weten te bemachtigen. Wat ons betreft een resultaat om trots op te zijn!

Gasterij ‘t Losse Hoes in Holten

De volgende locatie op onze tour is een terras op de top van de Holterberg. De aangewezen plaats hiervoor is Gasterij ’t Losse Hoes. Een heerlijke plek om aan te leggen op een gepaste afstand van de weg. Zo geniet u van het beste van twee werelden: de rust van de Holterberg, maar tegelijkertijd is er genoeg beweging in de omgeving zodat u zich kostelijk vermaakt. Wat te denken van de passerende wielrenners,  fietsers of bijvoorbeeld de plezierritten met de prachtigste oldtimers? Daarnaast is er een kleine speeltuin voor de kids. Een tip voor uw bezoek bij ’t Losse Hoes? Ga eens voor een heerlijke lichte rosé gecombineerd met een ‘plank’ vol lekkers: vrijwel gegarandeerd succes te noemen.

Het Wapen van Markelo in Markelo

Vanaf de top van de Holterberg dalen we letterlijk af naar het lager gelegen Markelo. Zo is er in het centrum van Markelo – gelegen naast een prachtig statisch pand het Wapen van Markelo gelegen. Een terras waar u prettig van de zon kunt genieten is hier een zekerheid! Heeft u uzelf betrapt op een kleine ‘trek’? Probeer dan de proeverij van voorgerechten. Zo geniet u van een selectie van gerechten welke de chef voor u selecteert. Een verassing, maar uiteraard een heerlijkheid!

Bistro ‘d Olde Smidse in Goor

De route wordt vervolgd door in oostelijke richting naar Goor te bewegen. Bistro ‘d Olde Smidse is een gezellig restaurant met een knus terras. Een mooie plek om aan te leggen in Goor. De kaart valt op, doordat er naast smakelijke hapjes en cocktails ook legio ‘Twents’ namen op de kaart staan. Denk aan een ‘stoete’ (brood) of ‘toorns’ (sandwiches) voor de lekkere trek!

Hotel & restaurant De Zwaan in Delden

Vanaf Goor gaat de route langs één van de prachtigste landgoederen van Overijssel: het Deldense Twickel. Het prachtige kasteel met de uitgestrekte weilanden, gezelligheid en de tuinen (welke tegen een kleine prijs te bezoeken zijn) zorgen dagelijks voor een gezellige sfeer in het stadje. Op een steenworp afstand van Twickel vindt u Hotel & Restaurant De Zwaan. Een prachtig traditioneel gebouw met een gezellig terras. Een favoriete plek voor wielrenners om aan te leggen, maar natuurlijk ook voor de locals. En wie weet, voor u!

ROAST it in Borne

Vanaf het ene knusse stadje gaan we ons bewegen naar de volgende:welkom in Borne. In het centrum van Borne – eenvoudig met de fiets en/of auto te bereiken – heeft sinds enkele jaren restaurant ROAST it haar intrede genomen. Een knus en gezellig restaurant, maar het biedt ruimte voor een statig terras. Een perfecte locatie in het centrum van het dorp met een uitzicht op een fontein. Dat is dan ook een prettig extraatje om de sfeer te bevorderen. Op culinair gebied weet Roast it ook zeker een goede indruk achter te laten met haar mooie wijnen en heerlijke vleesgerechten van de grill.

Bistro Le Primeur in Bornerbroek

Vanaf Borne vervolgen we de weg naar ons einddoel: Enter. Op de weg naar dit dorpje passeren we Bornerbroek. Aan de rotonde van dit dorp is sinds jaar en dag Bistro Le Primeur gevestigd. Door de centrale locatie aan de rotonde ziet u de reizigers naar omliggende dorpen, Borne, Delden, Enter en/of Almelo passeren. Een levendige omgeving dus, maar van een zonnig ‘buiten’ kunnen we hier met recht spreken!

De afsluiter: Bistro T-Bone in Enter

De laatste kilometers van onze route leiden ons naar een klassieker in de provincie. Tijdens een ongelukkige brand is het restaurant enkele jaren geleden letterlijk in vlammen opgegaan, maar in de tijd die hierop volgde is dit restaurant in zijn waarde hersteld. We hebben het natuurlijk over ‘de bistro in Enter’, oftewel Bistro T-Bone. Een waarlijk magische plek voor de vleesliefhebber en dan ook de perfecte afsluiter voor een fijne dag uit! Bij Bistro T-Bone worden de vleesgerechten nog traditioneel op de houtskoolgrill voor u bereid. Het is dan ook niet voor niets één van de favoriete restaurants van bekenden als Ilse de Lange en onze premier Mark Rutte. U kunt hier zowel binnen – bij de houtskoolgrill – dineren als buiten op een uitnodigend terras. Wilt u na het bezoeken van deze zonnige terrassen nog meer genieten van de culinaire toppers van deze prachtige provincie? Ontdek dan de smakelijkste locaties op Restaurant Overijssel.
keyboard_arrow_up

Gemiddelde beoordeling Restaurant Overijssel is 8,1/10 uit 4+ beoordelingen.